Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, April 19, 2024

Το δεύτερο παγκάκι στην Ακτη Μουτσοπούλου  προορίζεται για  ΑμεΑ καθώς διαθέτει ειδικό κάθισμα με πλευρικό πτυσσόμενο στήριγμα και ειδική μεταλλική πρίζα με κλειδί, παρέχοντας τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων και ποδηλάτων.


Τα παγκάκια διαθέτουν φωτοβολταϊκό πάνελ στις οροφές τους, γεγονός που τα κάνει απολύτως αυτόνομα ενεργειακά χάρη στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.


Το infokiosk διαθέτει, μεταξύ άλλων, 4 θύρες USB για ενσύρματη φόρτιση, διασύνδεση στο Internet μέσω 4G wifi, προβολή – επικοινωνία μέσω Social WiFi, ηχεία για ενημερώσεις, μια μικρή οθόνη για ώρα, ημερομηνία και θερμοκρασία, καθώς και μια μεγάλη οθόνη με χρήσιμες πληροφορίες, όπως καιρός, ενημερώσεις, ανακοινώσεις κ.ά.. Πρόκειται για αντιβανδαλιστικές antigraffiti κατασκευές.


Τα «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια είναι σχεδιασμένα από ελληνική εταιρεία ενώ όπως είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ο Πειραιάς είναι ο πρώτος δήμος που τοποθετεί έξυπνο παγκάκι για ΑμεΑ. «Θα έχουμε επικοινωνία με φορείς και σωματεία των ΑμεΑ, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και θα τους ενημερώσουμε ότι ο δήμος θα τους παρέχει εντελώς δωρεάν μετά από μια απλή αίτηση, κλειδί. Εκτός από τις άλλες παροχές που έχει όπως το άλλο παγκάκι μας που μπορεί να έχει ελεύθερο wifi όλη την ημέρα, έχει φόρτιση για τα κινητά.

Πρέπει οι δημότες να καταλάβουν ότι τα έξυπνα παγκάκια είναι για εκείνους. Άρα, πρέπει να τα φροντίζουν σαν να είναι δικά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης