Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Thursday, April 18, 2024

Είναι στιγμή που μεταβαίνουμε από τις μεγάλες κρίσεις στην επόμενη ημέρα της πρωτεύουσας. Με ένα συντεταγμένο πρόγραμμα τεχνικών, κοινωνικών και βιώσιμων παρεμβάσεων του Δήμου Αθηναίων που ανοίγει τη νέα δεκαετία.

Ως ένα πρότυπο και άκρως συμβολικό έργο ,λοιπόν, ρεαλιστικού και βιώσιμου ανασχεδιασμού του δημοσίου χώρου της Αθήνας, ξεκινούν στις αρχές Αυγούστου οι εργασίες ανάπλασης - ενοποίησης και πράσινης αναβάθμισης της πλατείας Συντάγματος.


Το έργο περιλαμβάνει την ριζική ανάπλαση του κάτω τμήματος της Πλατείας με γενναία διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στον πεζόδρομο της Ερμού, δημιουργία νέου και ποιοτικού δημοσίου χώρου που θα λειτουργήσει ως πύλη στον εμπορικό και ιστορικό πυρήνα, φύτευση συνολικά 28 ψηλών δέντρων, μονιμοποίηση των λωρίδων κυκλοφορίας σε τέσσερις όπως είναι σήμερα διατηρώντας την χαρακτηριστική καμπύλη της οδικής χάραξης, δημιουργία έξυπνης, ασφαλούς και ορατής διάβασης πεζών, φροντίδα για ΑμεΑ σε όλο το φάσμα και τις λεπτομέρειες του έργου, εξοπλισμός με πέργκολες για πυκνή σκίαση και μορφολογική οργάνωση του νέου χώρου, σύγχρονο φωτισμό, και κατάλληλα υλικά επίστρωσης μαρμάρινων πλακών σε απόλυτη μορφολογική συνάφεια με τον πεζόδρομο της Ερμού και το κυρίως σώμα της πλατείας.


Με το νέο έργο δημιουργείται μια νέα πλατεία στο κάτω μέρος του Συντάγματος, ενώ ταυτόχρονα ενοποιείται αισθητικά και λειτουργικά με το κύριο σώμα της πλατείας.


Χθες, Δευτέρα 19 Ιουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε κατά πλειοψηφία την αρχιτεκτονική μελέτη εκκινώντας τη διαδικασία για την ανάπλαση της κάτω πλευράς της Πλατείας Συντάγματος.