Μια σημαντική διάκριση για τα παιδιά του 1ου και του 2ου Δημοτικού του Νέου Ψυχικού, τα οποία συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμός του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, ήρθε για να επιβεβαιώσει μια πολύ όμορφη δράση και μια υποδειγματική συνεργασία των μαθητών που εξελίχθηκε στα πλαίσια της παρουσίασης ενός ολοκληρωμένου, έργου ζωγραφικής.


Για την επίτευξη του στόχου, συμμετείχαν εικαστικές ομάδες μαθητών της Στ΄τάξης στην δράση »…Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821…».

Μία δράση που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και την συνεργασία του North Pages, όπου τα παιδιά ζωγράφισαν και δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από τα τοπωνύμια οδών της κοινότητας του Νέου Ψυχικού και ειδικότερα των ποιητών που ύμνησαν την ελληνική επανάσταση του 1821!


Τα έργα των μαθητών υποβλήθηκαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμός του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με τίτλο »Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου» και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος συμμετοχών.


Συγκινητική και εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή τόσο των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, όσο και των ενηλίκων.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία από όλη την Ελλάδα, καθώς και ενήλικες από όλες τις περιοχές της χώρας. Αυτό κατέστησε το έργο της Κριτικής Επιτροπής εξαιρετικά δύσκολο! Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις, η επιτροπή κατέληξε στην απόφασή της, με βάση τους όρους του διαγωνισμού. Τα έργα των μικρών ζωγράφων των μαθητών του Νέου Ψυχικού διακρίθηκαν, μαζί με άλλων 24άρων, στην κατηγορία 11-14 χρονών, μεταξύ πολλών άλλων κατηγοριών και θα εκτεθούν στην έκθεση που θα διοργανωθεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.


Ο Πανελλήνιος Εικαστικός Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του για τον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η ημερομηνία εγκαινίων της προαναγγελθείσας έκθεσης με τα έργα του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον, όπως ευελπιστούμε, τα μουσεία να παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν είτε με εικονικά – ψηφιακά μέσα, είτε με φυσική παρουσία, τηρώντας τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού.