Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, March 29, 2024

Επίσημη πρόταση στην ΕΤΑΔ, στην οποία και ανήκει το κτίριο του θεάτρου «Εμπρός», για την παραχώρηση του στον Δήμο της Αθήνας, διατύπωσε ο δήμαρχος της πόλης  Κώστας Μπακογιάννης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό, ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να ακολουθηθεί μοντέλο Λυκαβηττού και ο χώρος που φιλοξενεί το «Εμπρός» να περάσει στον Δήμο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπαγορεύεται από την ανάγκη να στηριχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και οι καλλιτέχνες της πόλης και είναι απολύτως συμβατή με το τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό που έχει ήδη εξαγγελθεί.

 «Ο δήμος Αθηναίων είναι ο ιδανικός φορέας για να διατηρήσει το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» το χαρακτήρα και την ταυτότητα του», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του. Μάλιστα όπως είπε ζήτησε  να παραχωρηθεί «έστω και με αντίτιμο». Επίσης, πρόσθεσε, πως ο δήμος με την παραχώρηση θα προβεί «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο θέατρο για να έχει τη θέση που του αξίζει στην καρδιά της πόλης».