Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, March 29, 2024

Το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε περίπου 3 εκ. € και θα καλυφθεί από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

 

Επισημαίνεται πως μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος της Περιφέρειας στηρίζονται ήδη 13 φορείς σύγχρονου Πολιτισμού  συνολικού προϋπολογισμού  άνω των 10 εκ .€ 

 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση ο Περιφερειάρχης πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους, ενδεικτικά, από τους φορείς που στηρίζονται από την Περιφέρεια και τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μ. Βιδάλη.  

 

«Βούλησή μας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής, η στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και η προσφορά πολιτιστικών αγαθών, υψηλής ποιότητας στους πολίτες και προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις» σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού, η γενική διευθύντρια της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών Τατιάνα Παππά, η Πρόεδρος ΔΣ και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρης Γιοβανίδης, ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος και σύμβουλοι των παραπάνω φορέων.

 

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια των φορέων.