Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, September 22, 2023

 

Την εκταμίευση 102 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αγορά μηχανημάτων έργου που θα μπουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανάφερε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ και μέσω αυτού, απελευθερώθηκαν 46 εκατ. ευρώ από τα ΠΕΠ ,τα οποία θα προστεθούν στην ενίσχυση των δήμων. Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η σταδιακή μονιμοποίηση των 2.500 εποχικών υπαλλήλων.

Οσο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων, ώστε οι δήμοι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουν τα όρια ευθυνών τους. Ακόμη, επισήμανε τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα απαιτούνται για τον καθαρισμό των οικοπέδων. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της έγκαιρης ενίσχυσης των δήμων και των συνδέσμων τους με τους απαραίτητους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο.