Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Monday, August 15, 2022

Στο πλευρό του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης στέκεται ο δήμος Αθηναίων, υλοποιώντας δράσεις για την υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξή του.

Σε συνέχεια των προγραμμάτων που δημιούργησε πέρυσι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για τη στήριξη νοικοκυριών που υπέστησαν σημαντική απώλεια εισοδήματος εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε ο κορωνοϊός, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει ξανά 340 νοικοκυριά της Αθήνας που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία, με ένα νέο δεκάμηνο πρόγραμμα στήριξης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και τη Lidl Ελλάς.


Στο πλαίσιο του προγράμματος οι 340 οικογένειες θα λαμβάνουν ανά δεκαπενθήμερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας, χαρτικών κ.λπ.), καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), που «τρέχουν» το πρόγραμμα.


Το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στο ευρύτατο πλέγμα παροχών και υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης.


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:
1) Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020 και Ε9
2) Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3) ΑΜΚΑ για όλα τα μέλη της οικογένειας
4) Αστυνομική ταυτότητα αιτούντος ή Διαβατήρια και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας
5) Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
6) Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή Λογαριασμό ΔΕΚΟ (στο όνομα του αιτούντος) ή Ε1 σε περίπτωση φιλοξενίας
7) Έγγραφα που να πιστοποιούν την καταγγελία ή την αναστολή σύμβασης εργασίας.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, προς αποφυγή του συνωστισμού και των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, στο e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., από 22 έως 29 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5246515