Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά δημοτικού θα γίνει το σπίτι της  ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη.


Μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πράξης παραχώρησης, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπέγραψαν την συμφωνία που αφορά περισσότερους από 2000 μαθητές ευάλωτων οικογενειών και οικογενειών προσφύγων.


Ειδικότερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσει στην οικία της Λέλας Καραγιάννη θα μπορούν να απασχοληθούν καθημερινά περίπου 100 παιδιά δημοτικού σχολείου ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, καινοτόμες δημιουργικές δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιών, ερεθίσματα, ψυχαγωγία, φροντίδα και υποστήριξη.


Στην συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της Εκκλησίας της Ελλάδος για προώθηση κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης των ευάλωτων αναφέρθηκε ο κ. Κ. Μπακογιάννης: «Με τις κοινές δράσεις μας, δημιουργούμε καθημερινά ένα κεφάλαιο πρόνοιας και φροντίδας για όλους».
Ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο σκοπό του Κέντρου επισημαίνοντας πως η εκκλησία, οι φορείς της οολιτείας και η κοινωνία πρέπει να σταθούν αρωγοί στα παιδιά και στις οικογένειες που δεν έχουν τα μέσα. «Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να αξιοποιηθεί το σπίτι της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη και να τιμηθεί η μνήμη της» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο έργο που παρέχουν αντίστοιχα Κέντρα τα οποία λειτουργούν υπό την ομπρέλα και με την ευθύνη της Αποστολής.


Στην προσφορά της «Αποστολής» σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο γενικός διευθυντής της "Αποστολή" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, τονίζοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν φυλή. Θα σταθούμε δίπλα σε όλα. Ιδιαίτερα σε όσα οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».


Στο κτίριο  θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση ψηφιακή έκθεση για τη συγκλονιστική ιστορία αντίστασης και την αυτοθυσία της Λέλας Καραγιάννη, η οποία εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στόχος είναι και η έκθεση να αποτελέσει πόλο ιστορικής μνήμης και γνώσης για χιλιάδες μαθητές από όλη την Αθήνα.