Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas «στηρίζουν έμπρακτα το έργο του Δήμου Αθηναίων, ώστε το ιστορικό πάρκο της πρωτεύουσας να γίνει ξανά μια σημαντική ανάσα πρασίνου και υψηλής αισθητικής, που θα προσδίδει “πόντους” στην αισθητική της καθημερινότητας της πυκνοδομημένης περιοχής των Πατησίων», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου.


Συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε έργα παρεμβάσεις, στην έκταση των 7.500 τμ που καταλαμβάνει το πάρκο, όπως αποκατάσταση των διαδρομών του πάρκου με υδατοπερατό υλικό, τοποθέτηση νέου εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, σήμανση, φωτιστικά LED) και επισκευή του σιντριβανιού.
Επίσης φυτεύτηκαν περισσότερα από 4.500 φυτά της μεσογειακής χλωρίδας, που παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στον αστικό ιστό και τη ρύπανση, ενώ έχουν χαμηλές ανάγκες σε νερό.


Ακόμη, για πρώτη φορά πάρκο του δήμου φυτεύτηκε σε όλα τα σημεία του πολυετές λιβάδι το οποίο παραμένει πράσινο όλες τις εποχές του χρόνου.
Στο κεντρικό τμήμα του πάρκου δημιουργήθηκε ένας κήπος «αφιερωμένος στις αισθήσεις», από φυτά με διαφορετικά χρώματα και υφές φυλλώματος και ανθών, τα οποία παρουσιάζουν έντονο εποχιακό και βοτανικό ενδιαφέρον.


Στο νότιο όριο του πάρκου δημιουργήθηκε ένας κήπος αφιερωμένος στη βιοποικιλότητα, με τη φύτευση αειθαλών μεσογειακών θάμνων κάτω από τα δέντρα και υδροχαρών φυτών γύρω από το σιντριβάνι.


Η δυτική αλέα με τα πλατάνια τονίστηκε με γραμμικές φυτεύσεις πολυετών ποωδών ειδών και θάμνων, ενώ στο ανατολικό όριο με την οδό Πατησίων αποκαταστάθηκε η επιφάνεια του χλοοτάπητα, με στόχο να αποτελέσει το σημείο συνάντησης και διεξαγωγής υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Μέριμνα έχει ληφθεί και για τα πουλιά του πάρκου, καθώς έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταΐστρες.


Τα 27 παγκάκια του πάρκου φιλοτεχνήθηκαν από σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΤΟ, δίνοντας εικαστική χροιά στο χώρο.