Επίσημη πρόταση στην ΕΤΑΔ, στην οποία και ανήκει το κτίριο του θεάτρου «Εμπρός», για την παραχώρηση του στον Δήμο της Αθήνας, διατύπωσε ο δήμαρχος της πόλης  Κώστας Μπακογιάννης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Στέφανο Βλαστό, ο Κώστας Μπακογιάννης πρότεινε να ακολουθηθεί μοντέλο Λυκαβηττού και ο χώρος που φιλοξενεί το «Εμπρός» να περάσει στον Δήμο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, υπαγορεύεται από την ανάγκη να στηριχθεί η καλλιτεχνική έκφραση και οι καλλιτέχνες της πόλης και είναι απολύτως συμβατή με το τριετές σχέδιο για τον πολιτισμό που έχει ήδη εξαγγελθεί.

 «Ο δήμος Αθηναίων είναι ο ιδανικός φορέας για να διατηρήσει το θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ» το χαρακτήρα και την ταυτότητα του», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του. Μάλιστα όπως είπε ζήτησε  να παραχωρηθεί «έστω και με αντίτιμο». Επίσης, πρόσθεσε, πως ο δήμος με την παραχώρηση θα προβεί «σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο θέατρο για να έχει τη θέση που του αξίζει στην καρδιά της πόλης».