Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, September 30, 2022

Το αποστειρωμένο μήνυμα «Μετακίνηση 6» μεταμορφώνεται σε φως και μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τη φωτογραφική ματιά των εφήβων που εκθέτουν τα έργα τους στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου από τις 22 Μαΐου 2021, στο πλαίσιο του Athens Photo World, του Φεστιβάλ Φωτογραφίας που είναι αφιερωμένο στη δουλειά και τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη, στο φωτορεπορτάζ και τους φωτογράφους που το υπηρετούν.


Ευφάνταστες, δημιουργικές και χαρούμενες φωτογραφίες που μεταφέρουν την ελπίδα για το αίσιο τέλος της πρωτόγνωρης κατάστασης της πανδημίας.


Η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Δώρα Λαβαζού εστιάζει στην ομορφιά και το μήνυμα αισιοδοξίας που αποπνέει η φρέσκια ματιά των φωτογράφων σημειώνοντας ότι «το αποστειρωμένο μήνυμα “Μετακίνηση 6” μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε μία φωτογραφική βόλτα και έδωσε για κάποιο χρονικό διάστημα ένα νόημα σε αυτές τις λιγοστές εξόδους».


Είναι η δεύτερη χρονιά, εξηγεί, που με χαρά επιμελούμαι την έκθεση των εφήβων φωτογράφων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Athens Photo World. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη γι’ αυτή την ομάδα των εφήβων και τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. «Συντονίζοντας την ομάδα των εφήβων φωτογράφων πήρα μαθήματα ζωής “διαβάζοντας” μέσα από τις φωτογραφίες των παιδιών την ψυχική δύναμη με την οποία αντιμετώπισαν φωτογραφικά το θέμα τους εν μέσω πανδημίας», εξηγεί η κ. Λαβαζού.


Εξίσου ενθαρρυντικό και ηχηρό είναι και το μήνυμα που επιλέγουν τα ίδια τα παιδιά για να συστηθούν στο κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση.


«Εμείς είμαστε οι έφηβοι φωτογράφοι, είμαστε το νέο αίμα, είμαστε παιδιά από όλη την Ελλάδα, από Κρήτη, Σάμο, Μήλο, Χαλκίδα και Αθήνα και με το δικό μας μοναδικό τρόπο ανοίγουμε ένα παράθυρο στον κόσμο μας, έστω στον κόσμο τής πανδημίας, αλλά σίγουρα ένα παράθυρο με φως … μία πόρτα ανοιχτή,  με τα νεανικά μας βλέμματα στραμμένα προς την έξοδο, προς την πολυπόθητη ελευθερία».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου έως τις 31 Αυγούστου 2021.