Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, September 30, 2022

Σκοπός του Συμφώνου Συνεργασίας είναι να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιώντας κοινές δράσεις και συντονισμένες ενέργειες για παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης

Κοινές δράσεις για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο περιλαμβάνεται στο Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Συντονισμένες ενέργειες για την υποστήριξη παιδιών, γονέων και κηδεμόνων, καθώς και εκπαιδευτικών, στον τομέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ενδοσχολικής βίας, τεχνολογίας, παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.
  • Κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση οικογενειών και παιδιών που βρίσκονται σε κρίση, καθώς και ενέργειες για την προαγωγή της υγείας.
  • Ο Δήμος Πειραιά θα συμμετέχει στα προγράμματα Amber Al ert Hellas για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και Missing Al ert Hellas για ενήλικες που έχουν εξαφανιστεί και διατρέχουν κίνδυνο.

Επιπλέον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις στα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και στελεχών άλλων υπηρεσιών του Δήμου με σκοπό την ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της στον επιχειρησιακό βραχίονά του και συγκεκριμένα στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής» σε περιπτώσεις ενεργοποίησης Amber Al ert και Missing Al ert .

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου τις τρεις Γραμμές Βοήθειας, οι οποίες λειτουργούν καθημερινά 24 ώρες, στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και είναι διασυνδεδεμένες με τον Ευρωπαϊκό αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

* Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
* Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
* Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων