Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Saturday, October 16, 2021

Με  παρεμβάσεις, έργα υποδομών και την σταθερή υδροδότηση των λιμνών το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» βελτιώνεται συνεχώς και αναβαθμίζεται.  
 
Με το συντονισμό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τη στενή συνεργασία με τον  Φορέα Διαχείρισης έχει εξασφαλιστεί η συνεχής υδροδότηση των λιμνών με 1.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ενώ παράλληλα υλοποιούνται έργα αναβάθμισης, όπως η στεγάνωση της Λιμνοδεξαμενής Νο 5 και του καναλιού που συνδέει τις Λίμνες Νο 5 και Νο 6. Ταυτόχρονα έχουν ολοκληρωθεί παρεμβάσεις όπως η συντήρηση του κεντρικού  ανοιχτού θεάτρου.
 
Με την καθημερινή υδροδότηση, οι τεχνητές λίμνες (Νο 3 , Νο 4 και Νο 6) έχουν ήδη αλλάξει όψη καθώς η στάθμη τους έχει ανέβει ολοκληρωτικά και παραμένουν γεμάτες και πλήρεις.  Με την εξασφάλιση του απαιτούμενου όγκου νερού προστατεύεται ο υγροβιότοπος και διασφαλίζεται η απαιτούμενη οικολογική σταθερότητα.
 
Να σημειωθεί ότι οι λίμνες του Μητροπολιτικού Πάρκου με το ζωογόνο τους νερό, φιλοξενούν και προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια υδρόβια χλωρίδα και πανίδα.