Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, September 30, 2022

Mε πολλές εκθέσεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το έργο των σύγχρονων φωτορεπόρτερ της ελληνικής και διεθνούς ειδησεογραφίας, το Athens Photo World επιστρέφει από τις 21 Μάϊου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε διάφορα σημεία της πόλης.

 

Φέτος, ένα τμήμα των εκδηλώσεων, επικεντρώνεται στον αθλητισμό, καθώς αυτή τη χρονιά θα πραγματοποιηθούν πολλές διοργανώσεις.

 

Προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση και την ενθάρρυνση των νέων φωτορεπόρτερ αλλά και την υλοποίηση του οράματος του Γιάννη Μπεχράκη, το APW διοργάνωσε και φέτος τους διαγωνισμούς για τα δύο χρηματικά βραβεία που καθιέρωσε το 2019, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τους φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα και τον κόσμο: το διεθνές Βραβείο Yannis Behrakis και το Βραβείο Athens Photo World.

 

Οι νικητές των φετινών διαγωνισμών θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

 

Σε έκθεση στο ΚΠΙΣΝ θα παρουσιαστούν οι καλύτερες δημοσιογραφικές εικόνες του 2020 που αναδείχθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό φωτορεπορτάζ World Press Photo. Τα έργα των 45 φωτογράφων που επιλέχθηκαν, από 28 χώρες του κόσμου, προσφέρουν ποικίλες οπτικές και ερμηνείες γύρω από σημαντικά γεγονότα-θέματα της χρονιάς που πέρασε.

 

Τα έργα των περσινών νικητών, Fabio Bucciarelli και Δημήτρη Μιχαλάκη, θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Θησείο) από τις 21 ως τις 30 Μαΐου, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ

 

Από τις 21 Μαΐου και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπαίθριες εκθέσεις και ψηφιακές προβολές του APW σε κεντρικά σημεία της πόλης, με θέματα –μεταξύ άλλων- την καθημερινότητα και τον αθλητισμό.

 

Συνεχίζοντας την πρωτοβουλία της παρουσίασης επιλεγμένων φωτογραφιών σε σειρά ψηφιακών προβολών σε κεντρικά μέρη της πόλης, το Athens Photo World φέρνει για το 2021 τις Ψηφιακές Προβολές του στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και στο ΚΠΙΣΝ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Athens Photo World.