Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Wednesday, August 10, 2022

Ξεκινούν αύριο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και θα διαρκέσουν έως το τέλος του μήνα.


Ειδικότερα αύριο στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Βράχων θα γίνει αφιέρωμα στο σπουδαίο συνθέτη Χρήστο Λεοντή. Τραγουδούν ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Ιωάννα Φόρτη, ενώ στην αφήγηση θα είναι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Ουρανία Μπασλή.


Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, μεθαύριο (17/6) θα παρουσιαστεί η παράσταση «Γυναίκες μαχήτριες».


Η Περιφέρεια Αττικής είναι συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών» που θα διεξαχθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αθηνών από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου 2021. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η Περιφέρεια προσφέρει την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 21.00 τη συναυλία της Αρτέμιδος Ματαφιά «Μεγάλες κυρίες τραγουδούν...».


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο της πόλης, η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση η «Κουζίνα» του Arnold Wesker, στις 21, 22, 23, 25, 26 και 27 Ιουνίου και ώρα 21.00..


Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» η θεατρική παράσταση «Ναπολεοντία», σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά, με τον Χάρη Σώζο, την Κερασία Σαμαρά, τη Βίκυ Μαραγκάκη και την Ιζαμπέλλα Φούλοπ.


Τη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Κηποθέατρο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, την Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 21.00. Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ, ο δημοφιλής τραγουδιστής θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες από τη διαδρομή του, που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια.
 
Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
 
Ο Πολιτιστικός Ιούνιος της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώνεται την Παρασκευή 25 Ιουνίου, με την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων του καλοκαιριού που εντάσσονται στους επετειακού εορτασμούς  για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.


Στο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Κηφισιάς θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Αλμπέρτο Εσκενάζυ «Ο γέρος του Μοριά» με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Γιάννη Καλατζόπουλο να υπογράφει τη σκηνοθεσία.


Την ίδια ημέρα στις 21.30, ο Γιώργος Νταλάρας θα δώσει μεγάλη συναυλία στο λιμάνι της Ύδρας για  τα «Μιαούλεια» μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του και με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού και της Βιολέτας ‘Ικαρη.