Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Friday, April 19, 2024

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, ξεκίνησε ήδη  η διαδικασία δημιουργίας έξι  περιφραγμένων πάρκων σκύλων σε διαφορετικά σημεία της πόλης.


Η υλοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί σταδιακά ξεκινώντας από το πάρκο της Αττικής Οδού, όπου θα διαμορφωθεί ο πρώτος χώρος.


Τα πάρκα θα διαθέτουν ικανή περίφραξη και διπλές πόρτες εισόδου/εξόδου, ώστε να εμποδίζεται η έξοδος των σκύλων χωρίς επίβλεψη κατά τη διάρκεια της άσκησής τους. Στο χώρο θα υπάρχει βρύση αλλά και ειδικοί κάδοι για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των σκύλων. Σχεδιάζεται επίσης να τοποθετηθούν ξύλινες και λαστιχένιες κατασκευές για παιχνίδια (ανάβαση, κατάβαση, ισορροπία) ώστε να μπορούν τα ζώα να ασκούνται και να παίζουν με ασφάλεια.
Ο καθαρισμός του πάρκου θα είναι τακτικός ενώ θα τοποθετηθούν ταμπέλες με το ωράριο των πάρκων αλλά και με οδηγίες για τους ιδιοκτήτες των τετράποδων, έτσι ώστε να αποφεύγεται η όχληση των περιοίκων.


Τα σημεία που επιλέχθηκαν για τη δημιουργία των πάρκων:


► ΚΧ 6Α, στην οδό Αιγαίου Πελάγους, δίπλα στη Λ. Κηφισίας.
► Πάρκο Αττικής Οδού, στην είσοδο απέναντι από το Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας». Προβλέπεται να δημιουργηθούν δύο ξεχωριστά πάρκα, για μικρόσωμα σκυλιά έξω από την είσοδο και για μεγαλόσωμα μέσα στο Πάρκο, στο χώρο απέναντι από τα όργανα γυμναστικής.
► ΚΧ στη Λεωφόρο Πεντέλης, απέναντι από το ΟΤ 406.
► ΟΤ 1192 στο Πάτημα Ι, επί της Μελίνας Μερκούρη. Το πάρκο σκύλων θα δημιουργηθεί σε ένα τμήμα του χώρου, έτσι ώστε να διατηρηθεί ικανός χώρος συνάθροισης και για τους μη ιδιοκτήτες σκύλων. Η εγκατάσταση εκεί θα είναι προσωρινή έως ότου ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του 6ου Λυκείου.
► ΚΧ 42 στο Πάτημα ΙΙ, επί της οδού Μηλιάδη Τάκη.
► Χώρος πρασίνου στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, επί των οδών Λευκωσίας και Δυοβουνιώτη.


Σημειώνεται πως η  είσοδος στο πάρκο θα είναι ελεγχόμενη, μέσω ειδικής πλατφόρμας (όπου θα σκανάρεται το τσιπάκι του σκύλου).