Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Tuesday, April 16, 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας.Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής  2104-2020)  με το ποσό των 21,5 εκ.  €.

Ηδη μεταφέρθηκε δοκιμαστικά νερό μέσω του αγωγού στην Αίγινα, ενώ τα έργα στην δεξαμενή αναρίθμησης συνεχίζονται.


Παράλληλα ο Δήμος Αίγινας πραγματοποιεί τις απαραίτητες ενέργειες στην κεντρική δεξαμενή ώστε το νερό να φτάσει στις βρύσες των κατοίκων της Αίγινας το συντομότερο δυνατό.

Η Αίγινα υδροδοτείται από κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ μέσω υποθαλάσσιου αγωγού 14,4 χιλιομέτρων σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων, με ημερήσια παροχή νερού  21.500 κυβικά μέτρα.
 

Ο αγωγός λύνει οριστικά το σημαντικό πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού που μέχρι σήμερα τροφοδοτείται με μεταφορά νερού από  υδροφόρα πλοία.  Το έργο μαζί με μια σειρά σημαντικών έργων και υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, συμβάλλει στην ενίσχυση της ανάπτυξης της Αίγινας.

Μετά και την ολοκλήρωση της πόντισης και σύμφωνα με τους ρυθμούς εξέλιξης το έργο αναμένεται τέλη Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση από τους πολίτες.  

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε επιβλέψει τα έργα πόντισης ανοιχτά της Αίγινας, επισήμανε σχετικά: « Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό στην Ελλάδα ο σχεδιασμός του οποίου ξεκίνησε πριν από περίπου μια δεκαετία. Η σύνδεση της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων και θα μειώσει το κόστος κατανάλωσης, πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις ευπαθείς ομάδες».