Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Thursday, March 28, 2024

και θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023. 

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επαναλαμβάνοντας ότι στο νέο εκλογικό νόμο προβλέπεται εκλογή δημάρχου και Περιφερειάρχη με 43 % από τον πρώτο γύρο, πλαφόν 3 % για είσοδο στα Συμβούλια, επαναφορά της πενταετούς θητείας και λελογισμένη μείωση του αριθμού των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.

Ο κ.Πέτσας  προανήγγειλε νέα έκτακτη χρηματοδότηση των ΟΤΑ μετά από αποτίμηση που θα υπάρξει για τις απώλειες που υπέστησαν από την πανδημία (μη απόδοση δημοτικών τελών από τις κλειστές επιχειρήσεις κ.α.) το τρίμηνο Μαρτίου - Μαΐου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, το κράτος έχει συνδράμει τους ΟΤΑ για την πανδημία, με 187,1 εκατ. ευρώ. πέρυσι και με 50 εκατ. ευρώ τους πρώτους μήνες φέτος.

Επίσης, όπως είπε, η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους θα γίνει κατόπιν διαλόγου που θα ακολουθήσει τη βασική θεσμική μεταρρύθμιση, που είναι η λεγόμενη πολυεπίπεδη διακυβέρνηση με το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ Κεντρικού Κράτους και Αυτοδιοίκησης και την μεταφορά των απαραίτητων πόρων.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα η συζήτηση της κυβέρνησης με τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ) για τις αρμοδιότητες να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο προκειμένου τον Σεπτέμβριο να πάρει τη μορφή νομοθετήματος.