Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Saturday, April 20, 2024

Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2021 συμμετέχει ο δήμος Αθηναίων, με την κοινή ψηφιακή δράση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων 

Για πρώτη φορά, 11 συλλογές πολιτιστικών φορέων του Δήμου Αθηναίων ανταλλάσσουν μεταξύ τους από ένα αντικείμενο και το παρουσιάζουν σε ψηφιακό περιβάλλον. Κάθε χώρος προσεγγίζει από τη δική του ερμηνευτική σκοπιά το αντικείμενο που υποδέχεται, το αναδεικνύει, το εντάσσει στην «οικογένειά» του και το παρουσιάζει στο ευρύ κοινό. 

Εκπαιδευτικές κάρτες διάδρασης, αφηγήσεις,εναλλακτικές εικαστικές παρουσιάσεις, πρωτότυπες ιστορίες και σύντομες ξεναγήσεις συνδυάζουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες, αρχειακό υλικό, ζωγραφικά σκίτσα, εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί μέσα από έναν διαδραστικό χάρτη στις προτάσεις-δράσεις των μουσείων και να γνωρίσει τα αντικείμενα που «ταξιδεύουν» σε έναν άλλο χώρο από το φυσικό τους περιβάλλον.

Στη δράση συμμετέχουν οι χώροι πολιτισμού : Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη, Κέντρο Τεχνών, Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, και οι Συλλογές: Μαρία Κάλλας, Λουκία Γεωργαντή, Δωδεκανησιακό Σπίτι.

Εκτός από την κοινή ψηφιακή δράση “Collections Network”, όλοι οι χώροι θα είναι ανοιχτοί στις 18 Μαΐου για να υποδεχτούν το κοινό, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η δράση θα είναι διαθέσιμη στο www.imdcityofathens.gr από την Τρίτη 18 Μαΐου στις 11:00.