Δημοτική Επιχείρηση Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου

Monday, August 15, 2022

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου θα συναρπάσει για μια ακόμη χρονιά τους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας πραγματικότητα και όνειρο, ψυχολογία και ποίηση, δράση και σιωπή, τοπία και πρόσωπα.


Ο Δήμος Χαλανδρίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πρότυπο κινηματογραφικό εργαστήριο όπου οι προσωπικότητες όσων συμμετέχουν είναι το πρώτο και καθοριστικό «υλικό» για την υλοποίηση μιας ταινίας, με τις ιδέες, τα βιώματά, τη φαντασία τους.

Μπροστά ή πίσω από την κάμερα, πάντα σε πνεύμα συνεργασίας, με συλλογική δουλειά.


Στη διάρκεια του εργαστηρίου ακολουθούνται όλα τα στάδια υλοποίησης μιας ταινίας από την πρωταρχική ιδέα και τη συγγραφή του σεναρίου μέσα από ομαδικές συζητήσεις και καταγραφές, την προεργασία για την υλοποίηση της ταινίας (πρόβες, ρεπεράζ χώρων, σκηνικά/κοστούμια, ντεκουπάζ των σκηνών) μέχρι την οργάνωση και την υλοποίηση των γυρισμάτων και την αποπεράτωση της ταινίας (μοντάζ, τεχνικές  επεξεργασίες, μουσική).

Όλες οι εργασίες γίνονται συλλογικά, ξεκινώντας από το σενάριο μέχρι και την ολοκλήρωση της ταινίας.


Απευθύνεται σε νέους από 16 ετών και ενήλικες.


Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Κορνήλιος, σκηνοθέτης. Στοιχεία επικοινωνίας: 6975 596856, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη 19:00 – 22:00 με εκκίνηση το Νοέμβριο του 2021.


Η διάρκειά του είναι 8 μήνες με 3 ώρες εβδομαδιαίως.


Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα.


Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις ταινίες:


«Μαγική καλίμπα» (1919-2020) & «H τεχνική του φιλμ νουάρ» (2020-2021).